Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010 14:07

Ανακάμπτει το γιεν

Προς τα υψηλά 15ετίας ανακάμπτει το γιεν έναντι του δολαρίου, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές ότι θα υιοθετήσει επιθετική πολιτική προκειμένου να ανακόψει την άνοδο του νομίσματός της.

Προς τα υψηλά 15ετίας ανακάμπτει το γιεν έναντι του δολαρίου εξαιτίας της σημαντικής υποχώρησης των ιαπωνικών μετοχών, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές ότι θα υιοθετήσει επιθετική πολιτική προκειμένου να ανακόψει την άνοδο του νομίσματός της.

Στήριγμα στο γιεν προσφέρει και η μειωμένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου εν μέσω έντονων ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

«Το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας στέλνει μηνύματα ότι είναι πρόθυμο να παρέμβει αλλά είναι σαφές ότι οι επενδυτές θυμούνται τον αντίστοιχο αγώνα του πριν από λίγα χρόνια», σχολίασε αναλυτής της Bank of New York Mellon, εκτιμώντας ότι το ιαπωνικό υπουργείο θα πρέπει να παρέμβει σύντομα.

Στις 13:59 (ώρα Ελλάδ0ς), η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,2685 δολάρια, ενώ η ισοτιμία δολαρίου / γιεν διαμορφωνόταν στα 84,51 γιεν.