Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2002 16:09

Νέα επενδυτικά προϊόντα από την EFG Eurobank

Τέσσερα νέα προϊόντα προστίθενται στη σειρά των επενδυτικών προϊόντων Eurostructures του Private Banking της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias. Το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι 10.000 ευρώ ή δολάρια αντίστοιχα.

Τα προϊόντα, που προσφέρουν 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη, διατίθενται στους επενδυτές από τις 25 – 29 Νοεμβρίου 2002.

Πρόκειται για το :

- Hellenic Plus II: Είναι μια επένδυση έξι μηνών σε ευρώ συνδεδεμένη με την πορεία του Δείκτη FTSE/ASE 20. Ο επενδυτής δικαιούται στη λήξη μία ετησιοποιημένη απόδοση 5%, εάν η τιμή κλεισίματος του Δείκτη την ημέρα λήξης της επένδυσης είναι ίση ή υψηλότερη από την τιμή του την ημέρα έναρξης.

- Index Correlation: Είναι μια επένδυση δύο ετών σε ευρώ συνδεδεμένη με πέντε μετοχικούς Δείκτες κρατών-μελών της ΟΝΕ: CAC-40 (Παρίσι), DAX (Φρανκφούρτη), IBEX 35 (Μαδρίτη), MIB 30 (Μιλάνο), AEX (Αμστερνταμ). Η μέγιστη δυνατή απόδοση του προϊόντος είναι 12,5% ετησίως, ενώ η ελάχιστη εγγυημένη απόδοση είναι 1% ετησίως.

- USD/NOK Shark Fin II: Είναι μια επένδυση εννέα μηνών σε δολάρια. Ο επενδυτής λαμβάνει στη λήξη μία απόδοση, η οποία εξαρτάται από την τυχόν εξασθένιση του δολαρίου έναντι της νορβηγικής κορώνας. Η μέγιστη δυνατή απόδοση είναι 13,17% ετησιοποιημένη.

- Acropolis (USD) IV: Είναι μια επένδυση τριών ετών σε δολάρια. Η επένδυση αποτελεί ένα συνδυασμό έξι προθεσμιακών καταθέσεων διάρκειας έξι μηνών η κάθε μία, με προκαθορισμένα επιτόκια για το 50% του αρχικού κεφαλαίου. Το υπόλοιπο 50% του κεφαλαίου τοποθετείται σε ένα προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου διάρκειας τριών ετών, συνδεδεμένο με την ενδεχόμενη άνοδο των δεικτών Euro Stoxx 50SM και S&P 500 και με ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 3% για την τριετία.