Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 07:45

Citigroup: Τριπλασιάζει το προσωπικό της στην Κίνα

Σχέδια τριπλασιασμού του προσωπικού της στην Κίνα σε 12.000 εργαζομένους την επόμενη τριετία κάνει η Citigroup, εντείνοντας τον ανταγωνισμό με την HSBC Holdings στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.

Σχέδια τριπλασιασμού του προσωπικού της στην Κίνα σε 12.000 εργαζομένους την επόμενη τριετία κάνει η Citigroup Inc., εντείνοντας τον ανταγωνισμό με την HSBC Holdings Plc στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου.

Η αμερικανική τράπεζα θα προσλάβει περισσότερους ανθρώπους στην Κίνα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Στίβεν Μπερντ, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα. Η επέκταση ενδέχεται να καταστήσει την China Citigroup την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα από πλευράς αριθμού εργαζομένων, μετά τις ΗΠΑ και το Μεξικό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τζέιμς Γκρίφιθς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup Βίκραμ Πάντιτ επικεντρώνεται περισσότερο στην Κίνα. όπου οι τράπεζες εμφάνισαν νέα δάνεια - ρεκόρ ύψους 1,4 τρισ. δολ. πέρυσι. Σε αντίθεση με την HSBC και την Standard Chartered, η Citigroup δεν σχεδιάζει πώληση μετοχών στην Κίνα και αντί αυτής θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη με κεφάλαια που άντλησε από την Ασία, δήλωσε στις 25 Αυγούστου ο Μπερντ.

Η Citigroup απασχολεί 4.500 εργαζομένους στην Κίνα και 50.000 στην Ασία, σύμφωνα με τον Γκρίφιθς.

Η Standard Chartered, η βρετανική τράπεζα που εισπράττει πλέον των 3/4 των κερδών της από την Ασία, απασχολεί τουλάχιστον 4.000 άτομα στο σκέλος της στην Κίνα, ενώ η HSBC, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, διαθέτει περισσότερους από 5.000 εργαζομένους στην ασιατική χώρα.

Η Citigroup διαθέτει 29 καταστήματα στην Κίνα και σχεδιάζει να προσθέσει άλλα 10 φέτος. Η HSBC διαθέτει 102 καταστήματα και 59 διαθέτει η Standard Chartered.