Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2010 12:33

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Abu Dhabi Mar - ThyssenKrupp Marine Systems

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν η συγχώνευση των εταιρειών Abu Dhabi Mar και ThyssenKrupp Marine Systems στον τομέα της ναυπήγησης και επισκευής πλοίων.

Τη συγχώνευση των εταιρειών Abu Dhabi Mar και ThyssenKrupp Marine Systems στον τομέα της ναυπήγησης και επισκευής πλοίων ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν αναφέρει ότι μετά την εξέταση της προτεινόμενης συγχώνευσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πράξη αυτή δεν θα δημιουργήσει εμπόδια στον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Σημειώνεται ότι στις 28 Ιουλίου 2010, η Επιτροπή έλαβε κοινοποίηση σχεδιαζόμενης συγκέντρωσης σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 139/2004 του Συμβουλίου , με την οποία η επιχείρηση Abu Dhabi Mar LLC (Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα) αποκτά κατά την έννοια του άρθρου 3 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κανονισμού συγκεντρώσεων έλεγχο του συνόλου των δραστηριοτήτων της ThyssenKrupp Marine Systems AG (Γερμανία) στον κλάδο των μη πολεμικών πλοίων και με την οποία η Abu Dhabi Mar και η ThyssenKrupp Marine Systems συστήνουν κοινή επιχείρηση πλήρους λειτουργίας που θα δραστηριοποιείται στον κλάδο των πολεμικών πλοίων (εκτός από υποβρύχια).-