Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 14:04

Αντιδρά η ΠΟΠΕΚ στην εξίσωση φόρων στα πετρέλαια κίνησης-θέρμανσης

Για επώδυνες επιπτώσεις στην αγορά καυσίμων και την κοινωνία προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), σε περίπτωση η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης.

Για επώδυνες επιπτώσεις στην αγορά καυσίμων και την κοινωνία γενικότερα προειδοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), σε περίπτωση η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση των φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση των ΠΟΠΕΚ χαρακτηρίζει το μέτρο αντικοινωνικό, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για αδυναμία να ελέγξει το λαθρεμπόριο και την παράνομη διακίνηση καυσίμων.

Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, η εξίσωση των φόρων, εφόσον υλοποιηθεί, θα έχει επώδυνες επιπτώσεις στην κοινωνία και θα οδηγήσει σε φαινόμενα που δεν είχαμε δει επί δεκαετίες όπως επίσης ότι θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τα πρατήρια καυσίμων, αφού η πλειοψηφία των καταναλωτών θα αδυνατούν να καλύψουν τις δαπάνες θέρμανσης.

Η ΠΟΠΕΚ ζητεί τέλος από την κυβέρνηση «να ακούσει τις προτάσεις των επαγγελματιών του κλάδου και να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα για την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, από τα οποία θα εξασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα για το Δημόσιο Ταμείο χωρίς να τιμωρούνται οι καταναλωτές».