Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010 11:14

Ηπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τους επενδυτές να παραμένουν διστακτικοί ενόψει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, παίρνοντας τη σκυτάλη από Wall Street και Τόκιο, με τους επενδυτές να παραμένουν πάντως διστακτικοί ενόψει των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

«Οι traders παρακολουθούν την αύξηση της απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα (στις ΗΠΑ), που πιθανόν να είναι υπερβολικά χαμηλή για να επηρεάσει θετικά την οικονομία», σχολίασε αναλυτής της NCB Stockbrokers στο Δουβλίνο.

Επικεφαλής της ανόδου έχει τεθεί ο τραπεζικός κλάδος. Οι μετοχές των Deutsche Bank και UniCredit ενισχύονται κατά 0,5% και 0,4%, αντίστοιχα.

Στις 10:53 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 1.057,85 μονάδες, αυξημένος κατά 0,3%.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύονταν κατά 0,2% και ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,3%.