Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010 14:24

Ξεκάθαρες λύσεις για την επιχειρηματικότητα ζητεί η ΕΣΕΕ

Πλήρη συμφωνία με τις θέσεις της ΝΔ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Αντ. Σαμαρά. Τάχθηκε κατά του ανασχηματισμού, κρίνοντας πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Πλήρη συμφωνία με τις θέσεις της ΝΔ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

«Θέλουμε ξεκάθαρες θέσεις, προτάσεις και λύσεις για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης και συνέχισε: «Συμφωνήσαμε σε όλα με τους υπεύθυνους της ΝΔ, το ζήτημα, όμως, είναι πότε αυτά θα υλοποιηθούν, η αγορά δεν έχει χρόνο, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πρέπει να γλιτώσει από τον αφανισμό και τον αφελληνισμό».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε ακόμη ότι 45.000 εργοδότες έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, ποσοστό -17% και υποστήριξε ότι αυτή η κατάσταση δεν αναστρέφεται εύκολα.

Εκτίμησε τέλός πως «από τον ανασχηματισμό θα δημιουργηθούν καθυστερήσεις, μέχρι οι νέοι υπουργοί να ενημερωθούν. Δεν υπάρχει χρόνος».

«Θέλουμε στα τρία παραγωγικά υπουργεία να μην υπάρξουν αλλαγές, ώστε να συνεχιστεί το κυβερνητικό έργο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σημείωσε πως «αποτελεί κοινή διαπίστωση, ακόμη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι η θεραπευτική αγωγή του μνημονίου είναι αναποτελεσματική και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ».

«Η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα πεπραγμένα της. Δεν μπορεί να δώσει λύση και να προσφέρει προοπτική στην κοινωνία και στην οικονομία», συμπλήρωσε.

Αύριο Τρίτη ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ