Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 20:26

26 ελληνικές επιχειρήσεις στο ετήσιο roadshow του Χ.Α.

Με τη συμμετοχή 26 ελληνικών επιχειρήσεων πραγματοποιείται το πέμπτο ετήσιο roadshow που διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών στις εγκαταστάσεις του οικονομικού τηλεοπτικού καναλιού Bloomberg.

Με τη συμμετοχή 26 ελληνικών επιχειρήσεων πραγματοποιείται το πέμπτο ετήσιο roadshow που διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών στις εγκαταστάσεις του οικονομικού τηλεοπτικού καναλιού Bloomberg.

Στόχος είναι η απευθείας επαφή ελληνικών επιχειρήσεων με ξένους επενδυτικούς οίκους και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σπύρος Καπράλος, ήδη στο φετινό roadshow πραγματοποιήθηκαν 700 συναντήσεις.

Υπογράμμισε επίσης την παρουσία όλων των μεγάλων funds, υψηλόβαθμα στελέχη των οποίων ήρθαν σε επαφή με κυβερνητικούς αξιωματούχους καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού που καταβάλλει το Χρηματιστήριο Αθηνών ώστε να επιτύχει την σύγκλισή του με τις υπόλοιπες προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

Η προσπάθεια αυτή, όπως είπε, περιλαμβάνει σημαντικές θεσμικές αλλαγές όπως για παράδειγμα στον τομέα εκκαθάρισης και διακανονισμού ώστε να ικανοποιηθούν αιτήματα επενδυτικών οίκων του εξωτερικού.

Ερωτηθείς σχετικά με το κλίμα από την πλευρά των ξένων επενδυτών ο κ. Καπράλος απάντησε οτι δείχνουν ενδιαφέρον κυρίως για τα μακροοικονομικά μεγέθη της Ελλάδας αλλά αναμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κρίση.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αξιολογήσεις των διεθνών οίκων υπογράμμισε τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στις αναπτυγμένες αγορές δεδομένου, όπως ανέφερε, οτι μετά την κρίση η οικονομία της θα παρουσιάσει μεγάλη πρόοδο και πολύ υψηλές αποδόσεις. Εάν αντιθέτως καταταγούμε τις αναπτυσσόμενες αγορές θα έχουμε να ανταγωνιστούμε χώρες με πολύ υψηλότερο ρίσκο όπως η Ρωσία.

Τέλος ο κ. Καπράλος επεσήμανε την ανάγκη εξυγίανσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών τονίζοντας οτι είναι καλύτερα ένα μικρότερο Χρηματιστήριο με λιγότερες εταιρείες και σωστή αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ