Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 15:19

Γ.Γ.Υποδομών: Από το 2011 ο ΟΣΕ δεν θα είναι ελλειμματικός

Αισιόδοξος για το μέλλον του ΟΣΕ, εμφανίστηκε ο γ.γ. υποδομών Χ. Τσιόκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

Αισιόδοξος για το μέλλον του ΟΣΕ, εμφανίστηκε ο γ.γ. υποδομών Χ. Τσιόκας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm. O κ. Τσιόκας εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι από το επόμενο έτος ο Οργανισμός δεν θα είναι ελλειμματικός, καθώς –όπως είπε- κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με μετατάξεις και πιθανές συνταξιοδοτήσεις αλλά και με περικοπές στο κόστος μισθοδοσίας.

«Ένας ελλειμματικός οργανισμός όπως ο ΟΣΕ, με 10 δισ. και πλέον χρέος, με αυτό το πρόγραμμα εξυγιαίνεται. Δηλαδή μέσα στο 2011 με βάση το σχέδιο ο Έλληνας φορολογούμενος θα πάψει να πληρώνει το χρέος και το έλλειμμα. Ο ΟΣΕ θα μείνει όρθιος , ανοιχτός με εξυγίανση χωρίς παραγωγή ελλειμμάτων και θα κυκλοφορεί στο σύνολο του σιδηροδρομικού δικτύου» σημείωσε ο γενικός γραμματέας υποδομών.

Διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στο βασικό μισθό με τις τριετίες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση, αφού το πλεονάζων προσωπικό θα μεταγάγει σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, που όντως έχουν ανάγκη και έτσι και αλλιώς το δημόσιο θα έπαιρνε» Εκτιμάται ότι 2.800 εργαζόμενοι θα αποσπαστούν από τον ΟΣΕ με τους 1.000 να βγαίνουν σε σύνταξη.

Πρόσθεσε δε ότι δε θα κλείσει καμία γραμμή αλλά τα δρομολόγια θα αποφασίζονται από τις εταιρίες που θα έχουν τα δικαίωμα του ΟΣΕ, ενώ πρόσθεσε ότι προβλέπεται επιδότηση 50 εκατομμυρίων για άγονες γραμμές. Σε ότι αφορά τα εισιτήρια, παραδέχθηκε ότι θα είναι ακριβότερα, αλλά όχι περισσότερο από εκείνα του αεροπλάνου ή των λεωφορείων.