Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010 19:45

Σπ. Καπράλος: Θέμα χρόνου η αύξηση τζίρων στο Χ.Α.

Ολοκληρώνεται σήμερα το 5ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg.

Ολοκληρώνεται σήμερα το 5ο ετήσιο Roadshow ελληνικών επιχειρήσεων, που οργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο Λονδίνο με την υποστήριξη του Bloomberg.

Στο πλαίσιο του διημέρου πραγματοποιήθηκαν περίπου 800 συναντήσεις μεταξύ των 200 fund managers, τα οποία έχουν υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, και των 25 εισηγμένων εταιριών, που συμμετείχαν στο Roadshow.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την ελληνική αγορά υπήρξε αυξημένο, αφού η συμμετοχή τους ήταν η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Στη δράση συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές από 11 χώρες και συγκεκριμένα από τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ τη Δανία και τη Νορβηγία.

Στο φετινό roadshow πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, όπως οι κ.κ. Γιώργος Ζανιάς, Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Χριστουδουλάκης, Ειδικός Γραμματέας Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων και Πέτρος Χριστοδούλου, Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Bloomberg, ο πρόεδρος του ΧΑ, κ. Σπύρος Καπράλος σημείωσε ότι οι προσπάθειες που γίνονται για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι σημαντικές και ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι σκληρά αλλά αναγκαία.

Κληθείς δε να σχολιάσει την πορεία της ελληνικής αγοράς, εξέφρασε την άποψη ότι είναι θέμα χρόνου να αυξηθούν οι τζίροι και οι όγκοι στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αυτή τη στιγμή η αγορά ακολουθεί την πορεία της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι στο 5ο ετήσιο Roadshow προσκλήθηκαν εταιρίες που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών και συνθέτουν τους δείκτες FTSE 20 και FTSE Liquid Mid. Πιο αναλυτικά, οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν:

Alpha Bank, EFG Eurobank, Τράπεζα Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, Marfin Popular Bank, Ο.Τ.Ε., Coca Cola HBC, Ελληνικά Πετρέλαια, Ο.Π.Α.Π., Μότορ Οιλ, Δ.Ε.Η., Τιτάν, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, Alapis, Ελλάκτωρ, Follie Follie, Ιντραλότ, Frigoglass, Μυτιληναίος, Σιδενόρ, Eurobank Properties, Τέρνα Ενεργειακή, Fourlis, METKA.