Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2002 11:43

Εξανεμίστηκαν τα κέρδη στο χρηματιστήριο του Παρισιού

ΑΔΥΝΑΜΟΣ να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη εμφανίζεται ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Παρίσι, όπως και οι περισσότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Η πλειονότητα των κλάδων δέχεται πιέσεις, ενώ το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε μετοχές τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, καθώς και στους τίτλους της Credit Lyonnais και της Vivendi Universal.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,33% και έχει διαμορφωθεί στις 3.294,95 μονάδες, ενώ έως αυτή την ώρα έχει κινηθεί ανάμεσα στις 3.292,17 και τις 3.349,36 μονάδες.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να προσελκύει ο τίτλος της Credit Lyonnais στον απόηχο της είδησης ότι η BNP Paribas απέκτησε το 10,9% της πρώτης από τη γαλλική κυβέρνηση αντί 2,2 δισεκ. ευρώ http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/11/25/262415.htm . Αντιθέτως, η μετοχή της BNP Paribas υποχωρεί κατά 7,11%.

Κέρδη καταγράφει και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με επικεφαλής τη μετοχή της France Telecom (3,18%). Η γαλλική εταιρεία κατέληξε την Παρασκευή σε υπό όρους

συμφωνία με τη MobilCom στο πλαίσιο της οποίας τερματίζεται η συνεργασία με το γερμανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών για την από κοινού ανάπτυξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενεάς στη Γερμανία.

Η France Telecom θα συμμετάσχει σε «φιλικό» σχέδιο για την αναστολή των γερμανικών δραστηριοτήτων UMTS, συνεισφέροντας περισσότερα από 580 εκατ. ευρώ. Ο γαλλικός όμιλος θα λάβει το 90% του ποσού στην περίπτωση διαδικασίας πώλησης ενεργητικού UMTS από τη MobilCom.

Αξιόλογα κέρδη (3,81%) καταγράφει επίσης η μετοχή του ομίλου μέσων ενημέρωσης Vivendi Universal ο οποίος προέβη σε συμφωνία για την πώληση του 20,4% της Vivendi Environment σε κοινοπραξία επενδυτών έναντι τιμήματος 22,5 ανά μετοχή ή συνολικού ποσού 1,856 δισεκ. ευρώ. Με την εν λόγω πώληση, το χρέος της Vivendi περιορίζεται στα 14 δισεκ. ευρώ.