Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2002 08:06

Sony Corp. : Κλείνει το εργοστάσιό της στην Ινδονησία

Στην παύση της λειτουργίας του εργοστασίου της στην Ινδονησία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η Sony Corp., η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αλλά και στην απόλυση 1.000 εργαζομένων.

Το κλείσιμο του εργοστασίου της Sony στην Ινδονησία αποτελεί μέρος του σχεδίου της να βελτιώσει την αποδοτικότητα των άλλων της μονάδων στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Yusho Shichijo.

H κατασκευάστρια των τηλεοράσεων Wega διαθέτει 10 εργοστάσια σε έξι χώρες στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένης και της μονάδας στην Ινδονησία.

Η Sony μειώνει το κόστος λειτουργίας της προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών. Χρησιμοποιεί εξαρτήματα κοινά για ορισμένα από τα προϊόντά της και επιδιώκει εκπτώσεις στις πωλήσεις σειρά προϊόντων της.

Το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Sony υπερέβη τις προβλέψεις της ανακοινώνοντας καθαρά κέρδη 44,1 δισ. γιεν (361 εκατ. δολ.). Το εργοστάσιό της στην Ινδονησία παράγει μικρά συστήματα ήχου στέρεο αξίας περίπου 15 δισ. γιεν (123 εκατ. δολ.) το χρόνο, ανακοίνωσε ο Shichijo. Η Sony δεν σχεδιάζει να κλείσει άλλα εργοστάσιά της στη Νοτιο-Ανατολική Ασία, συμπλήρωσε.

Οι μετοχές της έκλεισαν κατά την πρωϊνή συνεδρίαση στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο στα 5.320 γιεν και κατά 1,3% χαμηλότερα. Ολόκληρο το έτος έχουν χάσει συνολικά 11%. Το κλείσιμο του εργοστασίου ανακοινώθηκε με δημοσίευμα στην εφημερίδα Nihon Keizai.