Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010 16:56

Χρ.Σταϊκούρας: Ο ΥΠΟΙΚ παραποιεί τις οικονομικές προτάσεις της ΝΔ

Για παραποίηση της οικονομικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Για παραποίηση της οικονομικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του κ. Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «...η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ξεκινάει από το απίθανο ότι με αύξηση των δαπανών και με μείωση των φόρων κατά ένα μαγικό τρόπο μέχρι το τέλος του 2011 το έλλειμμα θα είχε μηδενισθεί...».

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε ότι ουδέποτε η Αξιωματική Αντιπολίτευση μίλησε για αύξηση δαπανών ή για μείωση φόρων πριν την έξοδο από το Μνημόνιο. Και αυτό, σύμφωνα με το Σχέδιό της, δεν προβλέπεται να γίνει πριν από τα μέσα του 2012. Μέχρι τότε δεν χρειάζονται άλλες αυξήσεις στους φόρους», διευκρινίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Επικαλείται μάλιστα την ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφέρει ότι «...αυτή τη στιγμή, με τα ελλείμματα που αντιμετωπίζουμε και με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η Ελλάδα είναι απαγορευμένο να μειώσουμε τους φόρους».