Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2002 16:22

Νέα προσφορά μετοχών της ΔΕΗ από το ελληνικό Δημόσιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. προς το επενδυτικό κοινό, εν όψει της νέας προσφοράς μετοχών της από το Ελληνικό Δημόσιο.

Την επιχείρηση παρουσίασαν εκ μέρους της ΔΕΗ Α.Ε., ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Στέργιος Νέζης και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γρηγόρης Αναστασιάδης και εκ μέρους των αναδόχων, οι κ.κ. Απόστολος Ταμβακάκης, Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και Αρτέμης Θεοδωρίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Finance.

Παρευρέθησαν εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομίας, εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΔΕΗ, εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, των τραπεζικών και χρηματιστηριακών φορέων και δημοσιογράφοι.

Η Δημόσια Εγγραφή θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 3 έως 6 Δεκεμβρίου 2002, ενώ η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χ.Α.Α. αναμένεται να αρχίσει στις 12 Δεκεμβρίου 2002.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα συνδυασμένη προσφορά μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε. από το Ελληνικό Δημόσιο στο Χ.Α.Α., αποτελείται από τη Διεθνή Προσφορά, τη Δημόσια Εγγραφή στην Ελλάδα και την Ιδιωτική Τοποθέτηση στους εργαζόμενους της Επιχείρησης.

Η συνολική προσφορά θα είναι έως 10% του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας. Επιπλέον, μπορεί να διατεθεί πρόσθετο ποσοστό 1,2% κατ' ανώτατο για πράξεις σταθεροποίησης, ενώ ένα επιπλέον ποσοστό 2% κατ' ανώτατο μπορεί να διατεθεί σε περίπτωση που υπάρξει υπερβάλλουσα ζήτηση.

Κύριοι Ανάδοχοι και Σύμβουλοι της συνδυασμένης προσφοράς είναι οι Alpha Finance, Deutsche Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και UBS Warburg.