Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2002 07:15

Οι ανατιμήσεις στην αγορά ανησυχούν την κυβέρνηση

Εντονη είναι η ανησυχία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά και τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό, ενώ αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα ο ραδιοφωνικός σταθμός Flash, για τα κρούσματα κερδοσκοπίας ιδιαίτερα στην παροχή υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πληθωρισμός θα επιμείνει στο 3,7% τον Νοέμβριο χωρίς να αποκλείεται μικρή αύξηση. «Χρειάζεται προσοχή και λήψη μέτρων», τόνισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Νίκος Γκαργκάνας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. «Ο πληθωρισμός είναι ένα μόνιμο μέτωπο της κυβέρνησης», τόνισε και ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, μετά από ευρεία σύσκεψη υπό τον Κώστα Σημίτη.

«Καλούμε όλους τους παράγοντες της αγοράς να σταθούν με υπευθυνότητα. Εν όψει των εορτών μας ενδιαφέρει να επικρατήσει ήρεμη περίοδος», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, προσθέτοντας ότι το υπουργείο διενεργεί συνεχείς ελέγχους στην αγορά.

Το θέμα των ανατιμήσεων θα απασχολήσει και σήμερα τη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου καταναλωτών.

Μιλώντας ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου για το θέμα, επεσήμανε τις σημαντικές μειώσεις στα οπωροκηπευτικά, παραδέχθηκε ωστόσο τις αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης και στα εστιατόρια, οι οποίες όμως, όπως υποστήριξε, είναι μικρές.