Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 11:10

Νέο ιστορικό υψηλό από τον χρυσό

Ακάθεκτος συνεχίζει ο χρυσός, ο οποίος άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό στα 1300,15 δολάριο/ουγγιά, καθώς οι προσδοκίες για περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου έστρεψαν τους επενδυτές στα πολύτιμα μέταλλα.

Ακάθεκτος συνεχίζει ο χρυσός, ο οποίος άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό στα 1300,15 δολάριο/ουγγιά, καθώς οι προσδοκίες για περαιτέρω υποχώρηση του δολαρίου έστρεψαν τους επενδυτές στα πολύτιμα μέταλλα. Το ασήμι, από την άλλη, εκτινάχθηκε στα υψηλά 30 ετών.

«Η πιθανότητα δρομολόγησης νέων μέτρων χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής από τη Federal Reserve διατηρεί τον χρυσό σε υψηλά επίπεδα», σχολιάζει ο C.H. Oh, κορυφαίο στέλεχος της NH Investment & Futures στη Σεούλ.

Αυτόν τον χρόνο, τα πολύτιμα μέταλλα έχουν σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις διατηρούν το κόστος δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα και παράλληλα έχουν δαπανήσει τρισεκατομμύρια δολάρια για την τόνωση των οικονομιών τους.

«Υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες η τιμή του χρυσού να αυξηθεί ακόμη περισσότερο έναντι του δολαρίου», σχολιάζει ο Τόμπιας Μάραθ, επικεφαλής ανάλυσης εμπορευμάτων στην Credit Suisse Group AG.