Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2010 11:23

Χ.Α.: Ανοδος με το βλέμμα στην ΕΤΕ

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την προσοχή να επικεντρώνεται σήμερα στην ΕΤΕ καθώς ξεκινάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων στην αύξηση του κεφαλαίου της.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης, με την προσοχή να επικεντρώνεται σήμερα στην ΕΤΕ, καθώς ξεκινάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων στην αύξηση του κεφαλαίου της.

«Η νευρικότητα θα συνεχιστεί ενόσω διαρκεί η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής», ανέφερε η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος (IBG) στο πρωινό της σχόλιο. «Για σήμερα, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε μια ανοδική κίνηση, δεδομένων των ανοδικών συνεδριάσεων των ξένων αγορών».

Αυτή την ώρα (11:21), ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύεται κατά 0,49% στις 1.521,72 μονάδες, διευρύνοντας τα κέρδη 0,82% που κατέγραψε την Παρασκευή. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 28,07 εκατομμύρια ευρώ.

Πτώση 0,6% σημειώνουν οι τράπεζες, με την μετοχή της ΕΤΕ να υποχωρεί κατά 2,13%. Αντιθέτως, κέρδη 2,39% καταγράφει η ΔΕΗ, η οποία φέρεται να εξετάζει πιθανή συνεργασία με την γαλλική EDF Energies Nouvelles στις ΑΠΕ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1872683 .

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 42 ενισχύονται, οι 27 υποχωρούν και οι 22 παραμένουν σταθερές.