Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010 11:34

Υπό πίεση το δολάριο

Στο χαμηλό εβδομάδας έναντι του γιεν σταθεροποιείται το δολάριο, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο σε τυχόν πωλήσεις την τελευταία ημέρα του μήνα που θα οδηγούσαν το αμερικανικό νόμισμα σε επίπεδα πιθανά να προκαλέσουν νέα παρέμβαση της Ιαπωνίας.

Στο χαμηλό εβδομάδας έναντι του γιεν σταθεροποιείται σήμερα το δολάριο, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο σε τυχόν πωλήσεις την τελευταία ημέρα του μήνα που θα οδηγούσαν το αμερικανικό νόμισμα σε επίπεδα πιθανά να προκαλέσουν νέα παρέμβαση της Ιαπωνίας.

Εν μέσω εικασιών για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση, το δολάριο σταθεροποιείται σε χαμηλό πενταμήνου έναντι του ευρώ και χαμηλό οκταμήνου έναντι μιας σειράς άλλων νομισμάτων.

«Βρισκόμαστε στην επικίνδυνη ζώνη της παρέμβασης, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας συνήθιζε να παρεμβαίνει σε αυτά τα επίπεδα όταν πρωτομπήκε στην αγορά», παρατηρεί αναλυτής της RBC στο Χονγκ Κονγκ.

Στις 11:29 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,3614 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου / γιεν στα 83,23 γιεν.