Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2010 09:48

Ξεπέρασε τα 80 δολ. η τιμή του αργού

Πάνω από τα 80 δολ. ενισχύθηκαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς τα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία στην Κίνα και τις ΗΠΑ αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης στις δύο μεγαλύτερες καταναλωτικές αγορές του κόσμου.

Σε νέο υψηλό επτά εβδομάδων, πάνω από τα 80 δολάρια, ενισχύθηκαν οι τιμές πετρελαίου, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία στην Κίνα και τις ΗΠΑ αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης στις δύο μεγαλύτερες καταναλωτικές αγορές του κόσμου.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα επιταχύνθηκε τον Σεπτέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

«Τα στοιχεία για τον ΡΜΙ στην Κίνα δείχνουν ότι ο κλάδος μεταποίησης επιταχύνει και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ζήτηση για πετρέλαιο», σχολίασε αναλύτρια της Informa Global Markets στη Σιγκαπούρη.

Στις 09:29 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε άνοδο κατά 58 σεντς στα 80,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 82,97 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 66 σεντς.