Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2002 19:54

Χ. Βερελής: Την Παρασκευή οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για ΟΑ

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ. Βερελής δήλωσε ότι την Παρασκευή αναμένονται οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, μαζί με την πιστοποίηση της κεφαλαιακής επάρκειας, όσων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως κατά πλειοψηφία συνέταιροι του ελληνικού Δημοσίου στη δημιουργία της νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Μετά την κατάθεση των προσφορών θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους από το σύμβουλο ιδιωτικοποίησης και εντός της επόμενης εβδομάδος θα επιλεγεί ο όμιλος με τον οποίο θα προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που έχει ξεκινήσει η Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις προς την Ολυμπιακή, ο υπουργός Μεταφορών είπε πως από το 1999 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι ο έλεγχος επικεντρώνεται κυρίως στο πρόγραμμα εξυγίανσης του 1998. Για το διάστημα αυτό οι θέσεις της εταιρείας και του ελληνικού Δημοσίου έχουν παρουσιασθεί και αναμένουμε, είπε ο κ. Βερελής, τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τις οποίες εξέφρασε την ελπίδα να μην επηρεάσουν τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ