Τη δημόσια εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ μελετά για το πρώτο εξάμηνο του 2011 η Prada SpA, η ιταλική εταιρεία επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.
Τη δημόσια εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ μελετά για το πρώτο εξάμηνο του 2011 η Prada SpA, η ιταλική εταιρεία επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.
Η Prada, η οποία έχει ματαιώσει τέσσερις φορές την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τα τελευταία 10 χρόνια, ενδέχεται να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έναντι του αντίστοιχου στο Μιλάνο, καθώς οι μεμονωμένοι επενδυτές είναι πιο ενεργητικοί στην Ασία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι εμπιστευτικές. Οι ίδιοι ανέφεραν ότι η Prada ενδέχεται να προσλάβει τράπεζες μέσα στον μήνα που διανύουμε για αυτόν το σκοπό.
Οι πωλήσεις της εταιρείας που εδρεύει στο Μιλάνο ενδέχεται να ανέλθουν σε 2 δισ. ευρώ (2,75 δισ. δολ.) το 2010, ενώ τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, προβλέπεται να κυμανθούν από 450 εκατ. έως 500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Την τελική της απόφαση η Prada είτε προχωρήσει σε δημόσια εγγραφή είτε όχι θα την λάβει έως τα τέλη του έτους.
Η Prada, η οποία έχει επίσης στην κυριότητά της τα σήματα Miu Miu, Car Shoe and Church’s μείωσε το έλλειμμά της με τη δημιουργία νέων καταστημάτων στην Ασία καθώς τα είδη πολυτελείας ανακάμπτουν από τη χειρότερη παρά ποτέ χρονιά στην ιστορία τους. Η γαλλική εταιρεία παραγωγής αρωμάτων L’Occitane International SA πούλησε μετοχές της στο Χονγκ Κονγκ τον Μάϊο για να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της ζήτηση για δημόσιες εγγραφές στην Ασία.
Η Prada συνεχίζει να παρακολουθεί τις συνθήκες της αγοράς, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, επαναλαμβάνοντας τα σχόλια που έκανε τον Ιούνιο. Ο ίδιος αρνήθηκε να πει περισσότερα.
Τα Ebitda της Prada υπερδιπλασιάστηκαν το εξάμηνο που έληξε στις 31 Ιουλίου φθάνοντας τα 225,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 17 Σεπτεμβρίου. Τα έσοδά της αυξήθηκαν 29% φθάνοντας στα 936,5 εκατ. ευρώ, μετά από αύξησή τους κατά 47% στην Ασία. Το χρέος της Prada έως και τα τέλη του 2009 ήταν 485 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ίδια τον Μάρτιο. Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι βελτίωση την καθαρή οικονομική της θέση. Σημειώνεται ότι και η μητρική της εταιρεία, Prada Holding BV, έχει χρέος, το ύψος του οποίου δεν ανακοινώθηκε.
Η Prada, που διοικείται από τον CEO, Πατρίτζιο Μπερτέλλι, τη γυναίκα του Μιούτσια Πράντα και την οικογένειάς, εγκατέλειψε τα σχέδια εισόδου της στο χρηματιστήριο το 2008 εξ αιτίας των άσχημων συνθηκών της αγοράς. Τότε η εταιρεία είχε προσλάβει την Intesa Sanpaolo SpA, την UniCredit SpA και την Goldman Sachs Group Inc. να διαχειριστούν την πώληση.
Η Prada, που ιδρύθηκε από τον παππού της Μιούτσια, Μάριο Πράντα το 1913, διαθέτει ακόμη το πρώτο κατάστημα που άνοιξε στο Μιλάνο στο εμπορικό κέντρο Galleria.