Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 10:20

FT: Αυστηρότερα όρια στους μισθούς των τραπεζιτών ζητεί η ΕΕ

Αυστηρότερα όρια στους μισθούς και τα μπόνους των τραπεζιτών αναμένεται να ζητήσει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τους FT. Ένα προσχέδιο της απόφασης αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών.

Αυστηρότερα όρια στους μισθούς και τα μπόνους των τραπεζιτών αναμένεται να ζητήσει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Επικαλούμενη άτομα προσκείμενα στο θέμα, η εφημερίδα τονίζει ότι η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (Committee of European Banking Supervisors - CEBS) πραγματοποιεί συναντήσεις στο Λονδίνο προκειμένου να συμφωνήσει πάνω στην εφαρμογή των αυστηρότερων κανονισμών για τους μισθούς, τους οποίους πρότεινε η ΕΕ το καλοκαίρι.

Ένα προσχέδιο της απόφασης αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ημερών. Οι κανονισμοί θα αφορούν στις διεθνείς δραστηριότητες των ευρωπαϊκών τραπεζών καθώς και τις μονάδες των μη-ευρωπαϊκών τραπεζών στην Ευρώπη.

Το πλαφόν που θα εφαρμοστεί θα εξαρτηθεί από το αν οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας που έχει έδρα η κάθε τράπεζα συνδέουν τους μισθούς με τις επιδόσεις των στελεχών της και την ανάληψη ρίσκου.