Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 09:42

Υποχωρούν οι τιμές του «μαύρου χρυσού»

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για μείωση της ζήτησης του καυσίμου. Ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Αλί αλ Ναΐμι δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι σημερινές τιμές του πετρελαίου είναι ικανοποιητικές.

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών για μείωση της ζήτησης του καυσίμου.

Ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Αλί αλ Ναΐμι δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι σημερινές τιμές του πετρελαίου είναι ικανοποιητικές και τόνισε πως δεν βλέπει κανένα λόγο αύξησης της ημερήσιας παραγωγής κατά τη σύνοδο του ΟΠΕΚ την Πέμπτη στη Βιέννη.

«Είμαι ικανοποιημένος από τα σημερινά επίπεδα των τιμών», δήλωσε ο αλ Ναΐμι στους δημοσιογράφους πριν την σύνοδο του ΟΠΕΚ. «Η τιμή ανάμεσα στα 70 έως 80 δολάρια είναι ιδανική», τόνισε.

Στις 09:14 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 81 σεντς στα 81,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ τιμή του πετρελαίου τύπου Brent κατέγραφε απώλειες 68 σεντς στα 83,04 δολάρια το βαρέλι.

Χθες, στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού υποχώρησε κατά 45 σεντς στα 82,21 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, το Brent έκλεισε με απώλειες 31 σεντς στα 83,72 δολάρια το βαρέλι.