Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 09:39

Standard Chartered: Προς αύξηση κεφαλαίου κατά 3,3 δισ. στερλίνες

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά περίπου 3,3 δισ. στερλίνες σχεδιάζει να προχωρήσει η βρετανική τράπεζα Standard Chartered. Σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σκοπεύει να πωλήσει μετοχές στην τιμή των 1.280 πενών έκαστη.

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά περίπου 3,3 δισ. στερλίνες (5,2 δισ. δολάρια) σχεδιάζει να προχωρήσει η βρετανική τράπεζα Standard Chartered.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι σκοπεύει να πωλήσει μετοχές στην τιμή των 1.280 πενών έκαστη, σε μια κίνηση, η οποία – όπως τονίζει η τράπεζα – θα της επιτρέψει να «αδράξει ευκαιρίες».

Στην ΑΜΚ θα συμμετάσχει και η Temasek Holdings, που είναι η μεγαλύτερη μέτοχος της Standard Chartered με ποσοστό 17,7%.

Βάσει των νέων κανόνων της «Βασιλείας ΙΙΙ», οι τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια, γνωστή ως Tier 1, από το σημερινό 2% στο 7%. Η εφαρμογή των κανόνων θα γίνει σταδιακά από το 2013.

Οι τράπεζες πρέπει να έχουν αυξήσει το κατώτατο όριο κεφαλαιακής επάρκειας σε τουλάχιστον 4,5% του ενεργητικού τους μέχρι το 2015, ενώ θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει ένα επιπλέον «κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας» της τάξης του 2,5% μέχρι το 2019.