Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010 11:56

HSBC: «Στον αέρα» η προσφορά για τη Nedbank

Το ενδιαφέρον της για τη Nedbank πιθανόν να αποσύρει η HSBC, σύμφωνα με τους Financial Times. Οι αποκλειστικές συνομιλίες της HSBC με τη βασική μέτοχο της Nedbank, την Old Mutual, λήγουν το Σαββατοκύριακο.

Το ενδιαφέρον της για τη Nedbank πιθανόν να αποσύρει η HSBC, σύμφωνα με τους Financial Times, ανοίγοντας τον δρόμο για την επιστροφή της Standard Chartered στη «μάχη» για τη νοτιοαφρικανική τράπεζα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αποκλειστικές συνομιλίες της HSBC με τη βασική μέτοχο της Nedbank, την Old Mutual, αναμένεται να λήξουν το Σαββατοκύριακο και η HSBC δεν είναι σε θέση να υποβάλει προσφορά προτού ολοκληρωθεί η περίοδος των δύο μηνών.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης αποκάλυψε τον Αύγουστο ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την ασφαλιστική εταιρεία Old Mutual, η οποία κατέχει το 52% της Νο4 τράπεζας της Νοτίου Αφρικής, Nedbank.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Standard Chartered κατά 5,3 δισ. δολάρια, αυτή την εβδομάδα, πυροδότησε φήμες ότι η τράπεζα ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» για ορισμένες εξαγορές. Πάντως, ο επικεφαλής της, Πίτερ Σαντς, απέρριψε τις εικασίες ότι τα έσοδα από την ΑΜΚ θα κατευθυνθούν σε κάποια μεγάλη συμφωνία, όπως αυτή της Νοτίου Αφρικής.