Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2002 18:34

XAA - Υπό επιτήρηση η Stabilton AE

Το δ.σ. του ΧΑΑ ενέκρινε κατά την σημερινή συνεδρίασή του το ενημερωτικό δελτίο της ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ Δ.Α.Ε.Ε.Χ..

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίό που εγκρίθηκε, η ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 14.354.550 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 3,12 ευρώ, τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. και μετά την ακύρωση λόγω συγχύσεως των ιδίων μετοχών που κατέχει η απορροφώμενη) της απορροφώμενης ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ Δ.Α.Ε.Ε.Χ. (μία παλαιά μετοχή θα ανταλλαγεί με 0,713651480 νέες μετοχές).

Οι μέτοχοι της απορροφώσας ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. (πλην μετόχου ALPHA TRUST ΩΡΙΩΝ Δ.Α.Ε.Ε.Χ. ) θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (10.781.110 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία 3,12 ευρώ.

Το δ.σ. του ΧΑΑ ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 41.972 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από μετατροπή χρεογράφων της ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ.

Επίσης το δ.σ. αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση αρ. 64 του ΧΑ, να θέσει σε καθεστώς «υπό επιτήρηση» τις κοινές και προνομιούχες μετοχές της STABILTON AE, διότι η εταιρεία δεν απάντησε στα ερωτήματα της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΧΑ εντός του χρόνου που είχε τεθεί για την επίσημη παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές και επιχειρηματικές της εξελίξεις, που αφορούσαν την ομαλή πορεία των εργασιών της και είχαν δει το φως της δημοσιότητας.