Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 10:36

Vell Group: Διευκρινίσεις για την εξαγορά της «Γ.Ε. Δημητρίου»

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εξαγορά της «Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ» προχώρησε η Vell Group, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα της Ε.Κ. και του Χ.Α. Όπως σημειώνει, θα εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρείας.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την εξαγορά της «Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ» προχώρησε η Vell Group, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα της Ε.Κ. και του Χ.Α.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τo ποσό της προκαταβολής για την εξαγορά της «Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ» χρηματοδοτήθηκε από το προϊόν του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου που εξέδωσε στις 9.3.2010. Το υπολειπόμενο τίμημα θα χρηματοδοτηθεί με την έκδοση της Β' σειράς του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της εταιρείας.

Η συμφωνία εξαγοράς δεν τελεί υπό προϋποθέσεις, πλην της ήδη ανακοινωθείσας αποτίμησης της «Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ» που θα διενεργήσει ο ανεξάρτητος ελεγκτικός οίκος Grant Thornton κατ' εντολή της Vell Group σε σχέση με το ύψος του τιμήματος.

Η εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Δημητρίου το 2009 ανήλθε σε 59.850.013,21 ευρώ και τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων σε 4.103.664,82 ευρώ.

Μετά την εξαγορά της εν λόγω εταιρείας, το ενεργητικό και οι υποχρεώσεις του ομίλου Vell θα αυξηθούν κατά το ενεργητικό και τις υποχρεώσεις της εξαγορασθείσας εταιρείας (όπως θα αναπροσαρμοστούν εν τέλει με τους κανόνες των ΔΠΧΑ) και τα αποτελέσματα και τα ίδια κεφάλαια του ομίλου αναμένεται να βελτιωθούν λόγω θετικής επίδρασης από τα κέρδη μετά φόρων της εξαγορασθείσας εταιρείας από την 14.10.2010 (ημερομηνία εξαγοράς) και εφεξής.

Η Vell τονίζει ακόμη πως, με γνώμονα την επίτευξη οικονομιών κλίμακος, την αύξηση της αποδοτικότητας και την ισχυροποίηση της θέσης της, θα εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο συγχώνευσης με απορρόφηση της «Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΒΕ».

Πρόθεσή της είναι να διατηρήσει τις υφιστάμενες εμπορικές αντιπροσωπείες του ομίλου παράλληλα με αυτές της εξαγορασθείσας εταιρείας και θα εξετάσει πως θα λειτουργήσουν αποτελεσματικότερα στα πλαίσια της νέας δομής του ομίλου Vell. Θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο αναζήτησης και άλλων εμπορικών αντιπροσωπειών και συνεργειών.

Διευκρινίζεται τέλος ότι το τίμημα πώλησης του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας «Ε. Ζητουνιάτης Α.Ε.Ε.Η.Σ.» ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ. Το λογιστικό αποτέλεσμα της ως άνω πώλησης είναι ζημία 442.000 ευρώ ενώ λόγω διακοπής της ενσωμάτωσης της ανωτέρω εταιρείας η ενοποιημένη καθαρή θέση του ομίλου Vell θα βελτιωθεί στη χρήση 2010 κατά ευρώ 1.325.796,43, λόγω αποαναγνώρισης των ζημιών της χρήσης 2009 της ανωτέρω εταιρείας, οι οποίες είχαν ενσωματωθεί στην καθαρή θέση του ομίλου της χρήσης 2009. Κατά συνέπεια, η πώληση της θυγατρικής θα έχει θετική επίδραση στην καθαρή θέση του ομίλου.