Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010 12:27

RBC: Εξαγοράζει την BlueBay έναντι 1,5 δισ. δολ.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής BlueBay Asset Management έναντι τιμήματος 1,5 δισ. δολ. κατέληξε η Royal Bank of Canada, στο πλαίσιο των στόχων της να αναδειχτεί σε μια από τις κορυφαίες διαχειρίστριες πλούτου στον κόσμο.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της βρετανικής BlueBay Asset Management έναντι τιμήματος 963 εκατ. στερλινών (1,5 δισ. δολ.) κατέληξε η Royal Bank of Canada, στο πλαίσιο των στόχων της να αναδειχτεί σε μια από τις κορυφαίες διαχειρίστριες πλούτου στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη τράπεζα του Καναδά θα καταβάλει 485 πένες ανά μετοχή σε μετρητά για την BlueBay – ποσό που εμπεριέχει premium 29% στην τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της βρετανικής εταιρείας στις 15 Οκτωβρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της BlueBay συνέστησε ομόφωνα στους μετόχους την πρόταση, χαρακτηρίζοντάς την «δίκαιη και λογική».

Η RBC επιδιώκει να επεκταθεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς η οικονομική κρίση προκάλεσε πτώση στις αξίες ενεργητικού στις περιοχές αυτές. Τον προηγούμενο μήνα, η καναδική τράπεζα πρόσθεσε και τέταρτο τμήμα στη μονάδα διαχείρισης ενεργητικού, προκειμένου να επικεντρωθεί στους πελάτες από τις αναδυόμενες αγορές.

Οι μετοχές της BlueBay εκτινάχθηκαν σήμερα στο Λονδίνο κατά 30%, σημειώνοντας άνοδο – ρεκόρ.