Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2002 10:12

Deutsche Telekom : Πουλά μετοχές της T-Online για μείωση του χρέους

Μερίδιο στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet που κατέχει πουλάει η Deutsche Telekom AG αξίας περίπου 738 εκατ. ευρώ (733 εκατ. δολ.). Αυτή, είναι η πρώτη κίνηση του νέου Chief Executive Officer (CEO), Kai-Uwe Ricke της εταιρείας, με σκοπό τη μείωση του χρέους της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης.

Η Dresdner Bank AG και η Goldman Sachs Group Inc. προσφέρουν ποσόν αξίας ίσο των 120 εκατ. μετοχών της T-Online International AG της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών Internet στην Ευρώπη, σε θεσμικούς επενδυτές. Η τιμή της μετοχής θα οριστεί σήμερα.

«Οι πωλήσεις των μετοχών θα αυξήσουν τη μετοχική βάση της T-Online και θα αυξήσει τη ρευστότητά της», ανακοίνωσε η Deutsche Telecom. Η συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη μείωση του χρέους της εταιρείας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Ricke, ο οποίος επελέγη να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του Ron Sommer, τον περασμένο μήνα, δεσμεύτηκε να μειώσει τουλάχιστον κατά 52,3 δισ. ευρώ το χρέος της εταιρείας μέχρι το τέλος του επόμενου έτους από 64 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.

Η Deutsche Telekom πούλησε για πρώτη φορά μετοχές που είχε στην T-Online τον Απρίλιο του 2000. Η τιμή τους είχε διαμορφωθεί στα 27 ευρώ η μία. Η μετοχή της T-Online υποχώρησε σε ποσοστό της τάξης του 80% από τότε, κλείνοντας στα 6,15 ευρώ η μία την περασμένη Παρασκευή.

Μετά την πώληση των 100 εκατ. μετοχών η Deutsche Telekom θα κατέχει το 73,5% της T-Online. Η Deutsche Telekom έχει αποφασίσει να μην πουλήσει περισσότερες μετοχές τις επόμενες 90 ημέρες. Δεν θα μειώσει το μερίδιό κάτω από το 51% και δεν θα κάνει άλλες πωλήσεις στο μέλλον στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που εφαρμόζει, ανακοινώθηκε από τη διοίκησή της.

Λ.Κ.