Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010 14:28

Παράταση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων

Κατατέθηκε σήμερα τροπολογία με την οποία παρατείνεται για ενάμιση μήνα (μέχρι την 31η Δεκεμβρίου) η προθεσμία επαναπατρισμού κεφαλαίων. Παράταση μέχρι τα τέλη του έτους και για την απόδοση του φόρου για κεφάλαια που παραμένουν κατατεθειμένα σε τράπεζες της αλλοδαπής.

Κατατέθηκε σήμερα τροπολογία με την οποία παρατείνεται για ενάμιση μήνα (μέχρι την 31η Δεκεμβρίου) η προθεσμία επαναπατρισμού κεφαλαίων από την αλλοδαπή, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Με την τροπολογία, παρατείνεται επίσης μέχρι τα τέλη του έτους η προθεσμία για απόδοση του φόρου για τα κεφάλαια που παραμένουν κατατεθειμένα σε τράπεζες της αλλοδαπής, ενώ αντικαθίσταται μέρος των ομολόγων πενταετούς διάρκειας του Δημοσίου, (που είχαν εκδοθεί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΕΜΠΜΕ) με ομόλογα ίσης ονομαστικής αξίας αλλά διάρκειας δέκα ετών.

Διευκρινίζεται τέλος, πως θεωρείται έγκυρη η δήλωση για την μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά προς την εταιρεία Abu Dabi Mar L.L.C. ή την Prininvest Shipbuilding SARL.