Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2002 12:29

Οριακή άνοδο σημειώνει ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι

Σε θετικό έδαφος έχει περάσει ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στο Παρίσι χάρη στην ενίσχυση των τοποθετήσεων στους κλάδους τηλεπικοινωνιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στις 12:20 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης CAC 40 είχε διαμορφωθεί στις 3.228,68 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,20%.

Τη σημαντικότερη άνοδο (5,32%) σημειώνει η μετοχή της Vivendi Universal. Ο υπ΄ αριθμόν δύο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης επιβεβαίωσε χθες πως θα προχωρήσει στην εξαγορά του μεριδίου 26% που ελέγχει ο όμιλος BT στη γαλλική Cegetel, εξασφαλίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τον έλεγχο του γαλλικού ομίλου τηλεπικοινωνιών και μπλοκάροντας τις απόπειρες της ανταγωνίστριας Vodafone.

Το διοικητικό συμβούλιο της Vivendi συμφώνησε στη διάθεση 4 δισ. ευρώ (4 δισ. δολάρια) για την απόκτηση του μεριδίου της ΒΤ στη Cegetel, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο μιας εταιρείας με σημαντική ρευστότητα. Η Vivendi ανακοίνωσε παράλληλα την παραίτηση τριών μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Αξιόλογη άνοδο (2,1%) σημειώνει και η μετοχή της Orange εν αναμονή της διοικητικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας http://www.naftemporiki.gr/news/static/02/12/04/264861.htm .

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα νέα από το χώρο της γαλλικής οικονομίας, ο δείκτης του Reuters που καταγράφει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών αυξήθηκε το Νοέμβριο στις 54,1 μονάδες από 52,9 τον Οκτώβριο παραμένοντας πάνω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την ανάπτυξη.