Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010 09:36

ING: Πτώση 26% στα κέρδη τρίτου τριμήνου

Μείωση της κερδοφορίας της στο τρίτο τρίμηνο κατά 26% ανακοίνωσε η ING Groep, επικαλούμενη τις διαγραφές στην ασφαλιστική της μονάδα στις ΗΠΑ. Τα καθαρά κέρδη του ολλανδικού ομίλου υποχώρησαν στα 371 εκατ. ευρώ.

Απρόσμενη μείωση της κερδοφορίας της στο τρίτο τρίμηνο κατά 26% ανακοίνωσε η ING Groep, επικαλούμενη τις διαγραφές στην ασφαλιστική της μονάδα στις ΗΠΑ.

Τα καθαρά κέρδη του ολλανδικού ομίλου υποχώρησαν στα 371 εκατ. ευρώ από 499 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, απογοητεύοντας τους αναλυτές οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 938,4 εκατ. ευρώ, κατά μέσο όρο.

Η ING συμφώνησε να διαχωρίσει τις μονάδες ασφαλειών και τραπεζικής μέχρι τα τέλη του 2013 προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάσωσή της από το κράτος. Η εταιρεία σχεδιάζει να διαχωρίσει τις δύο επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς καθώς προετοιμάζεται να πουλήσει τις δραστηριότητες των ασφαλειών.

Η ING, η οποία δημιουργήθηκε το 1991 από τη συγχώνευση της ασφαλιστικής εταιρείας Nationale Nederlanden με την NMB Postbank Group, έχει δει τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 15% φέτος.