Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 13:23

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα

Ανοδικά κινείται το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών μετά τις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών ότι θα καθυστερήσει η καταβολή της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Ανοδικά κινείται το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών μετά τις δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Οικονομικών Γιόζεφ Προλ ότι θα καθυστερήσει η καταβολή της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Στις 13:12 (ώρα Ελλάδος), το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds διευρυνόταν στις 919 μονάδες βάσης.

Ο Αυστριακός υπουργός δήλωσε σήμερα ότι η καταβολή της τρίτης δόσης θα γίνει τον Ιανουάριο αντί του Δεκεμβρίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί. Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ διευκρίνισε ότι η δόση που προέρχεται από τις χώρες της ευρωζώνης είναι προγραμματισμένη να δοθεί τον Ιανουάριο και η απόφαση θα ληφθεί το Δεκέμβριο, στη βάση της αξιολόγησης της πορείας του Προγράμματος.

Οι απειλές της Αυστρίας ότι δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση της τρίτης δόσης κλόνισαν και χθες τα ελληνικά ομόλογα, οδηγώντας το spread στις 907 μονάδες βάσης.