Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 15:18

Merit: Πτωτική τάση στην ελληνική αγορά

Στην περιοχή των 1.500 μονάδων παλινδρομεί η ελληνική αγορά την τρέχουσα εβδομάδα, με την τάση όμως να είναι πτωτική, σύμφωνα με τη Merit ΧΑΕΠΕΥ.

Στην περιοχή των 1.500 μονάδων παλινδρομεί η ελληνική αγορά την τρέχουσα εβδομάδα, με την τάση όμως να είναι πτωτική, σύμφωνα με τη Merit ΧΑΕΠΕΥ.

Στο εβδομαδιαίο σχόλιό της η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η αποφυγή της πολιτικής αστάθειας στη χώρα δεν ήταν αρκετή για να δημιουργήσει ένα θετικό momentum, καθώς λείπουν άλλοι ισχυροί καταλύτες, και εκτιμά ότι ελπίδες για μια δυναμική ανοδική αντίδραση θα δοθούν αν διασπαστεί η περιοχή των 1.540-1.545 μονάδων όπου συνωστίζονται οι ΚΜΟ 20,30 και 50 ημερών.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό δεν θεωρείται πολύ πιθανό τη στιγμή που τα νέα από το μακροοικονομικό επίπεδο της Ελλάδας δεν είναι ευχάριστα.

Παρά το διαφαινόμενο αρνητικό κλίμα, η Merit πιστεύει ότι αρκετές μετοχές μπορούν να πρωταγωνιστήσουν μεμονωμένα σε συνδυασμό με εύρωστα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η Coca Cola και ο ΟΤΕ έχουν παρουσιάσει κέρδη της τάξεως του 6% από τη μέρα που ανακοίνωσαν αποτελέσματα σε μια πτωτική αγορά (κλείσιμο 16/11). Στο τοπίο αυτό λίγες εταιρείες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν.

Έτσι, οι κορυφαίες επιλογές της Merit για αυτήν την περίοδο περιλαμβάνουν 15 μετοχές που είναι μεταξύ άλλων εκτός των δύο προαναφερθέντων ο Τιτάν, η ΜΕΤΚΑ, η Τέρνα Ενεργειακή, ο Φουρλής, η Jumbo, η Infoquest και η Intralot.