Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2002 07:03

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται ο δείκτης Nikkei στο Τόκυο, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Sony, καθώς αυξάνονται οι ελπίδες ότι η νέα ομάδα οικονομικών συμβούλων του Τζωρτζ Μπους θα αυξήσει τους ρυθμούς εφαρμογής των μέτρων εκείνων, τα οποία θα τονώσουν την οικονομία των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,4% φθάνοντας στις 8.896,85 μονάδες στη 1:14' μ.μ. στο Τόκυο. Ο Topix εμφάνιζε μικρή διαφοροποίηση υποχωρώντας κατά 0,03%, φθάνοντας στις 860,37 μονάδες. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους ενδέχεται να ανακοινώσει τα ονόματα του νέου οικονομικού του επιτελείου πολύ σύντομα μετά την απομάκρυνση των Paul O'Neil και Lawrence Lindsey την περασμένη Παρασκευή.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε ποσοστό 2,5%, στο Χογκ Κογκ υποχωρούσε κατά 0,8% φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Κέρδη 1,7% σημείωνε ο δείκτης Kuala Lumpur στο Χρηματιστήριο της Μαλαισίας, μετά την ανακοίνωση του κρατικού καζίνο ότι ολοκλήρωσε την πώληση εταιρείας της Αυστραλίας.