Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010 15:37

Μαΐλλης: Υπεγράφη η συμφωνία με τους πιστωτές

Την υπογραφή της βασικής συμφωνίας με τους πιστωτές του ανακοίνωσε ο Όμιλος Μαΐλλη, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της «Ν». Η εταιρεία θα χρηματοδοτηθεί άμεσα με 8 εκατ. ευρώ έναντι του νέου Κεφαλαίου Κίνησης ύψους 16 εκατ. ευρώ. Στο 10,2% η συμμετοχή του Μ. Μαΐλλη.

Την υπογραφή της βασικής συμφωνίας με τους πιστωτές του ανακοίνωσε ο Όμιλος Μαΐλλη, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες της «Ν».

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η εταιρεία θα χρηματοδοτηθεί άμεσα με 8 εκατ. ευρώ, έναντι του νέου Κεφαλαίου Κίνησης ύψους 16 εκατ. ευρώ, που θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κεφαλαίου, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά την ρευστότητα.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Όμιλος εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή, βιώσιμης ανάπτυξης και αναμένεται να αξιοποιήσει περαιτέρω το δυναμικό και τεχνολογικό του προβάδισμα, στις αναπτυσσόμενες αγορές», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Βασικοί Όροι Συμφωνίας

Ι. Εισροή νέου κεφαλαίου κίνησης:

- Νέο Κεφάλαιο Κίνησης: Αμοιβαίο Ομολογιακό Δάνειο 16 εκατ. Ευρώ για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του Ομίλου το οποίο θα αποπληρωθεί κατά την διάρκεια του δεύτερου έτους μετά την έκδοσή του.

ΙΙ. Μείωση του δανεισμού:

- Κεφαλαιοποίηση δανειακών απαιτήσεων, ύψους 74,9 εκατ. Ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών της εισηγμένης μητρικής Εταιρείας, υπέρ των δανειστών του Ομίλου, αποφέροντας ποσοστό ιδιοκτησίας 77,34% στους πιστωτές.

ΙΙΙ. Αναχρηματοδότηση του υπόλοιπου υφιστάμενου δανεισμού:

- Κοινοπρακτικό Ομολογιακό δάνειο 116,8 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3156/2003 και Κ.Ν. 2190/1920 με αποπληρωμή από το τρίτο έως το πέμπτο έτος μετά την έκδοσή του.

- Ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3156/2003 και Κ.Ν. 2190/1920, με κεφαλαιοποιούμενο επιτόκιο (PIK), μετατρέψιμο, μετά από 24 μήνες από την έκδοσή του, σε νέες μετοχές της εισηγμένης μητρικής Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3156/2003 και Κ.Ν. 2190/1920.

ΙV. Εταιρική Διακυβέρνηση

- Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από:

5 ανεξάρτητα, μη εκτελεστικά μέλη

2 μη εκτελεστικά μέλη, διορισμένα από τον Μ. Μαΐλλη

2 εκτελεστικά μέλη - Group CEO και CFO

Ο βασικός μέτοχος του Ομίλου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, θα διατηρήσει συμμετοχή ύψους 10,2% στη μητρική εταιρεία, όπως και τη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Μετά την πάροδο δύο ετών από την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, ο κ. Μαΐλλης θα έχει τη δυνατότητα άσκησης δικαιώματος προαίρεσης (option), για την απόκτηση σημαντικού μέρους των νέων μετοχών.

Σημειωτέον ότι, η επικύρωση της υπογεγραμμένης συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της εταιρείας.