Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010 10:31

Περιορισμένες απώλειες στο Τόκιο

Με περιορισμένες απώλειες της τάξης του 0,4% έκλεισε χθες ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, εξαιτίας της ρευστοποίησης κερδών μετά το ράλι των δέκα ποσοστιαίων μονάδων που έκανε αυτόν τον μήνα.

Με περιορισμένες απώλειες της τάξης του 0,4% έκλεισε χθες ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei, εξαιτίας της ρευστοποίησης κερδών μετά το ράλι των δέκα ποσοστιαίων μονάδων που έκανε αυτόν τον μήνα. Συγκεκριμένα, έκλεισε στις 10.039,56 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε κατά 0,3% στις 866,81 μονάδες.

«Οι τελευταίες αγορές από τους ξένες επενδυτές δεν αφορούν μόνο σε κάλυψη των ανοιχτών θέσεων, αντιθέτως, πιστεύω ότι περιλαμβάνουν και νέα κεφάλαια που διοχετεύονται στο ιαπωνικό χρηματιστήριο», σχολιάζει ο Ναγκαγιούκι Γιαμαγκίσι από την Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.

«Το επόμενο πεδίο ενδιαφέροντος είναι η κατανάλωση στις Ηνωμένες Πολιτείες στη διάρκεια των Χριστουγέννων. Τυχόν ισχυρές ενδείξεις από τους δείκτες της αμερικανικής οικονομίας, ιδίως στην κατανάλωση και την απασχόληση, θα δώσει ώθηση στη διοχέτευση περισσότερων κεφαλαιακών ροών στα χρηματιστήρια», συμπληρώνει.