Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2010 11:00

Coca-Cola 3E: Προς μετοχική αναδιάρθρωση η Kar-Tess Holding

Την πρόθεσή της για αναδιάρθρωση των μετοχών της στην Coca-Cola Τρία Έψιλον γνωστοποίησε η μέτοχος Kar-Tess Holding. Το ποσοστό της εν λόγω εταιρείας στην Coca-Cola 3Ε θα μειωθεί από 29,4% σε 23,3%.

Την πρόθεσή της για αναδιάρθρωση των μετοχών της στην Coca-Cola Τρία Έψιλον γνωστοποίησε η μέτοχος Kar-Tess Holding.

Ως αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης, το 6,1% του συνολικού αριθμού μετοχών της Coca-Cola Τρία Έψιλον θα μεταβιβαστούν σε νομικά και φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι είτε υφιστάμενοι μέτοχοι της Kar-Tess Holding είτε πρόσωπα υποδειχθέντα από αυτούς.

Ουδείς από τους τελικούς μετόχους δεν θα κατέχει αριθμό μετοχών που να αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 2% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μετά την ολοκλήρωση της μετοχικής αναδιάρθρωσης, το ποσοστό που θα κατέχει η Kar-Tess Holding επί του μετοχικού κεφαλαίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον θα μειωθεί από 29,4% σε 23,3%. Η The Coca-Cola Company κατέχει το 23,1% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Σύμφωνα με την υφιστάμενη συμφωνία μετόχων με ημερομηνία 29 Δεκεμβρίου 2008, η Kar-Tess Holding και η The Coca-Cola Company έχουν δεσμευθεί να μην μειώσουν το σύνολο των μετοχών που κατέχουν από κοινού κάτω από το 44% του μετοχικού κεφαλαίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον πριν της 31 Δεκεμβρίου 2013 και κάτω από το 40% μέχρι της 31 Δεκεμβρίου 2018.