Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 15:14

Γερμανία: Δεν υπάρχουν σχέδια για κοινή δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη

Δεν υπάρχουν «σχέδια, ούτε η επιθυμία» για κοινή δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί εξασφαλίζουν τη στενότερη συνεργασία των κρατών-μελών σε θέματα οικονομικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν «σχέδια, ούτε η επιθυμία» για κοινή δημοσιονομική πολιτική στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί εξασφαλίζουν ήδη τη στενότερη συνεργασία των κρατών-μελών σε θέματα οικονομικής πολιτικής.

«Δεν υπάρχουν σχέδια και δεν υπάρχει η επιθυμία για κοινή δημοσιονομική πολιτική», τόνισε. «Η συνεπακόλουθη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ήδη οδηγεί σε στενότερη συνεργασία στην οικονομική πολιτική.»

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι η Γερμανία και η Γαλλία θα συζητήσουν για το ευρώ στις διμερείς επαφές που θα έχουν στα τέλη της επόμενης εβδομάδας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την κρίση στην ευρωζώνη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: Reuters