Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2002 07:25

Ολυμπιακή και ελληνική κυβέρνηση υπόλογοι στην Κομισιόν

Την επιστροφή ποσού ύψους 41 εκατ. ευρώ, από παράτυπες κρατικές ενισχύσεις ζητά η Κομισιόν από την Ολυμπιακή, ενώ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προσκομίσει εντός δύο μηνών στοιχεία, για το αν έχει καλύψει ή όχι οφειλές ή ανοίγματα του εθνικού μας αερομεταφορέα, ύψους περίπου 153 εκατ. ευρώ.

Η αρμόδια κοινοτική επίτροπος Λογιόλα ντε Παλάθιο απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση, ότι εάν ασκήσει έφεση επί της αποφάσεως, θα επανεξεταστούν όλες οι κρατικές ενισχύσεις για την Ολυμπιακή, ύψους 1,590 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής, προανήγγειλε προσφυγή της Ολυμπιακής στα αρμόδια δικαστήρια με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, ενώ τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα εμποδίσει την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, η οποία, όπως είπε, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πρωτόγνωρη και σκανδαλώδη απόπειρα εξυπηρέτησης προσωπικών, ιδιοτελών οικονομικών συμφερόντων, εις βάρος μιας εταιρείας.