Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2002 15:49

Από αύριο οι αποζημιώσεις για τους πρόωρα συνταξιοδοτούμενους αγρότες

Από αύριο και μέχρι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου θα μπορούν να εισπράξουν το σύνολο της αποζημίωσής τους για το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου οι πρόωρα συνταξιοδοτούμενοι αγρότες.

Το συνολικό ποσό της αποζημίωσης του τελευταίου διμήνου και για τις δύο κατηγορίες δικαιούχων πρόωρης συνταξιοδότησης (παλαιό και νέο καθεστώς) υπολογίζεται σε 21.500.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των 29.250 αγροτών του παλαιού καθεστώτος, έχουν προστεθεί 10.166 δικαιούχοι, των οποίων η μηνιαία αποζημίωση κυμαίνεται από 311 έως 366 ευρώ, ανάλογα με τους όρους εισόδου στο σχετικό πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά τις πληρωμές του επομένου έτους, το υπουργείο Γεωργίας διαβεβαιώνει ότι έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις για ολόκληρο το χρόνο και για το σύνολο των δικαιούχων.

Τονίζεται ότι αλλάζει ο τρόπος πληρωμής όλων των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης (πρόωρη συνταξιοδότηση, εξισωτική αποζημίωση, δάσωση και περιβάλλον) και στο εξής οι αντίστοιχες αποζημιώσεις θα καταβάλλονται στο πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα με πίστωση των προσωπικών λογαριασμών των δικαιούχων, στην Αγροτική Τράπεζα.