Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με αποτέλεσμα ο δείκτης Nikkei να οδηγηθεί στα πρώτα του κέρδη μετά από το πέρασμα 10 ημερών. Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της UFJ Holdings Inc. κινούντο ανοδικά, μετά από δημοσίευμα σε εφημερίδα, το οποίο ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μέτρα τα οποία θα ζητούν από τους δανειστές να εισπράξουν κεφάλαια από το κράτος για να μειώσουν την αξία των μετοχών που κατέχουν οι επενδυτές.

Ο Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0.8% φθάνοντας στις 8.520,75 μονάδες, βάζοντας τέλος στις απώλειες του 8,2% σε εννέα ημέρες στις 12:55' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 0,7% φθάνοντας στις 833,58 μονάδες. Οι μετοχές της UFJ, της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της χώρας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, κέρδιζαν ποσοστό 12%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα 1,5 μηνός.

Αλλού στην περιφέρεια, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 1,8%, στο Χογκ Κογκ ο Hang Seng σημείωνε άνοδο 0,9%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE υποχωρούσε κατά 0,2%.

Οι δείκτες στη Σιγκαπούρη, τις Φιλιππίνες και τη Ν. Ζηλανδία εμφάνιζαν απώλειες, τη στιγμή που οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Μαλαισία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη κινούντο ανοδικά.