Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 13:21

Απάντηση ΟΜΕ-ΟΤΕ στις δηλώσεις Κέρκχοφ

«Αυτόν τον ΟΤΕ αγόρασαν, με αυτές τις εργασιακές σχέσεις, με αυτά τα μισθολογικά κόστη και σε αυτή την αγορά. Αν ήθελαν κάτι άλλο… ας επένδυαν αλλού», διεμήνυσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, απαντώντας στις δηλώσεις του μέλους της διοίκησης της Deutsche Telekom, Γκ. Κέρκχοφ.

Αμεση ήταν η αντίδραση της ΟΜΕ-ΟΤΕ στις δηλώσεις του μέλους της διοίκησης της Deutsche Telekom, και υπεύθυνου για την Ευρώπη, Γκ. Κέρκχοφ (Guido Kerkhoff) περί ανάγκης μείωσης των μισθών στον ΟΤΕ.

«Αυτόν τον ΟΤΕ αγόρασαν, με αυτές τις εργασιακές σχέσεις, με αυτά τα μισθολογικά κόστη και σε αυτή την αγορά. Αν ήθελαν κάτι άλλο… ας επένδυαν αλλού», διεμήνυσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα γίνουμε Κινέζοι εργαζόμενοι των επενδύσεων τους, ούτε θύματα στην προκρούστεια κλίνη των κερδών τους».

Η Ομοσπονδία τονίζει εξάλλου πως η επιβολή σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων στα πλαίσια του μνημονίου έχουν επίκληση το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και όχι το γερμανικό και σίγουρα όχι της Deutsche Telekom.

Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στον Οργανισμό, το πρόβλημα στον ΟΤΕ δεν είναι το μισθολογικό κόστος, αλλά τα έσοδα που χάνει από την πολιτική που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εις βάρος του ΟΤΕ.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των «Financial Times» το στέλεχος της γερμανικής εταιρείας δήλωσε πως στόχος της αναδιάρθρωσης του ΟΤΕ είναι η μείωση των απολαβών των εργαζομένων και οι αλλαγές στο προσωπικό.

«Το κόστος προσωπικού αποτελεί συνολικά το 37% του τζίρου ΟΤΕ, όταν το αντίστοιχο κόστος για την Deutsche Telekom κινείται στο 20%», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι ο γερμανικός όμιλος ήδη συζητεί για το ζήτημα αυτό με την κυβέρνηση και τα συνδικάτα. Πρόσθεσε πως «στο πεδίο της σταθερής τηλεφωνίας υπάρχουν ακόμη πολλά διαρθρωτικά ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν».