Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009 14:07

Νέα μείωση επιτοκίων στην Ινδία

Σε μείωση των επιτοκίων της, για τέταρτη φορά σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ινδίας, παρατείνοντας το μεγαλύτερο κύμα περικοπών από το 2000. Στη σημερινή συνεδρίασή της, η Reserve Bank of India μείωσε το επιτόκιο αναχρηματοδότησης σε 5,5% από 6,5%.

Σε μείωση των επιτοκίων της, για τέταρτη φορά σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ινδίας, παρατείνοντας το μεγαλύτερο κύμα περικοπών από το 2000.

Στη σημερινή συνεδρίασή της, η Reserve Bank of India μείωσε το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης σε 5,5% από 6,5% και το επιτόκιο καλυμμένων πωλήσεων (reverse-repurchase rate ) σε 4% από 5%.

Η τράπεζα μείωσε επίσης το ελάχιστο ποσοστό των αποθεματικών που οφείλουν να τηρούν οι τράπεζες σε 5% από 5,5%, αποδεσμεύοντας 200 δισ. ρουπίες (4,1 δισ. δολάρια) στο τραπεζικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδία αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το δεύτερο «πακέτο» τόνωσης της οικονομίας της σε ένα μήνα, με στόχο να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο της παγκόσμιας ύφεσης στην οικονομία της.