Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 15:03

Επενδύσεις 136 εκατ. ευρώ στο real estate από την Παντεχνική

Τρία έργα στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων ολοκληρώνει σύντομα η κατασκευαστική εταιρεία Παντεχνική Α.Ε., από την πώληση των οποίων αναμένεται να εξασφαλίσει αξιόλογα έσοδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ήδη, στη Ρουμανία προωθεί την ανάπτυξη του επιχειρηματικού κέντρου "Poarta" σε δύο όμορα ακίνητα που βρίσκονται στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου του Βουκουρεστίου και τα οποία εξασφάλισε η Παντεχνική Α.Ε. με πολυετή μίσθωση από το Δήμο της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Το "Poarta" θα αποτελείται από δύο πολυώροφα κτίρια (22 όροφοι το καθένα) με χώρους γραφείων και εμπορικών δραστηριοτήτων, ενώ το αναμενόμενο κόστος της επένδυσης υπολογίζεται μεταξύ 90-100 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, η εταιρεία αυτή τη εποχή αναπτύσσει:

-Το συγκρότημα γραφείων "Kolonaki International Center" στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.), η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται στις αρχές του 2003. Πρόκειται για οκταώροφο κτίριο γραφείων με ημιώροφο, ισόγειο και τέσσερα επίπεδα υπόγειων χώρων με 93 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, οι χώροι στο "Kolonaki International Center" (5.500 τ.μ.) έχουν πωληθεί σχεδόν στο σύνολό τους. Γραφεία στο κτίριο απέκτησαν μεταξύ άλλων, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η εταιρία Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος, η πρεσβεία του Λουξεμβούργου κ.α. Το ύψος της επένδυσης, στην οποία συμμετέχουν από κοινού η Παντεχνική Α.Ε. και η Cybarco Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε., ανήλθε στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ.

-Το κτίριο γραφείων "Υπερίων" στην οδό Ηλία Ηλιού στην Αθήνα. Οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου (έξι όροφοι γραφείων 2.892 τ.μ., ισόγειοι χώροι καταστημάτων και τρία υπόγεια με 77 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων) αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2003, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις. Το έργο υλοποιούν η Παντεχνική Α.Ε. και η εταιρία Κατασκευές Λεβαντή. Η επένδυση είναι της τάξεως των 8,8 εκατ. ευρώ.

-Το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών "Υάδες" στη Κηφισιά. Το συγκρότημα, το οποίο αναπτύσσεται σε έκταση 7,8 στρεμμάτων στο Στροφίλι Κηφισιάς και αποτελείται από 16 ανεξάρτητες κατοικίες, θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο του 2003. Μέχρι στιγμής έχουν πωληθεί οι έξι κατοικίες του συγκροτήματος, για την ανέγερση του οποίου θα επενδυθούν περί τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Παντεχνική Α.Ε. προωθεί την υλοποίηση νέων έργων ανάπτυξης ακινήτων, αξιοποιώντας τα ιδιόκτητα οικόπεδα που διαθέτει στο λεκανοπέδιο Αττικής.