Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009 18:01

Χ.Α.: Ανοδος 1,42% με ισχνό τζίρο

Ποδαρικό με το «δεξί» έκανε το Χρηματιστήριο Αθηνών στο νέο έτος με το γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στις 1.811,83 μονάδες αυξημένος κατά 1,42%. Ωστόσο, ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ποδαρικό με το «δεξί» έκανε το Χρηματιστήριο Αθηνών στο νέο έτος με το γενικό δείκτη τιμών να κλείνει στις 1.811,83 μονάδες αυξημένος κατά 1,42%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 5,17%.

Ωστόσο, ο τζίρος έφθασε μόλις τα 47 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 3,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

«Ο όγκος των συναλλαγών ήταν χαμηλός καθώς η συμμετοχή των επενδυτών είναι περιορισμένη λόγω των εορτών. Οι περισσότερες χρηματιστηριακές εταιρείες... υπολειτουργούν», δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, αναλυτής στην Beta Χρηματιστηριακή.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 111 κατέγραψαν κέρδη, 84 σημείωσαν πτώση και 58 παρέμειναν σταθερές.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τις μετοχές του δείκτη FTSE/ASE 20 τα σημαντικότερα κέρδη κατέγραψαν η Μυτιληναίος (6,06%), ο ΟΠΑΠ (3,09%), η ΔΕΗ (2,95%), η Εθνική Τράπεζα (2,27%) και ο ΟΤΕ (1,68%).

«Η σημερινή συνεδρίαση ήταν ανοδική με την αγορά να ακολουθεί την κίνηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Δεν αποκλείεται να έχουμε ένα μικρό ανοδικό ράλι στις αρχές του έτους», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Οι τράπεζες ανέκαμψαν ελαφρά ακολουθώντας την τάση του κλάδου πανευρωπαϊκά», πρόσθεσε.