Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν χθες τα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς η ανακοίνωση των στοιχείων για την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ αναζωπύρωσε τις ανησυχίες περί παρατεταμένης επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία.
Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν χθες τα περισσότερα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς η ανακοίνωση των στοιχείων για την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ αναζωπύρωσε τις ανησυχίες περί παρατεταμένης επιβράδυνσης στην παγκόσμια οικονομία. Την ίδια στιγμή, η υποχώρηση του πετρελαίου ενδοσυνεδριακά κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι άσκησε πιέσεις στις μετοχές του ενεργειακού κλάδου.
Και με την οικονομική ύφεση να επισκιάζει τις αγορές, οι βασικοί δείκτες στη Wall Street έχαναν σημαντικό έδαφος, με τον Dow Jones να καταγράφει απώλειες μεγαλύτερες του 1%, ενώ ακόμη μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες του δείκτη μετοχών τεχνολογίας Nasdaq.
Aνάλογη ήταν η εικόνα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική ημέρα. O δείκτης FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου υποχώρησε κατά 1,3%, ο δείκτης CAC 40 της αγοράς του Παρισιού κατέγραψε απώλειες 0,8%, ενώ ο γενικός δείκτης DAX του Χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης υποχώρησε κατά 2%.
To δολάριο κατάφερε χθες να ανακτήσει μέρος του χαμένου εδάφους έναντι του ευρώ, καθώς τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας ήταν μεν αποθαρρυντικά, όμως καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Το ευρώ υποχωρούσε κάτω από το 1,34 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, σημειώνοντας απώλειες 2,9% στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, τις μεγαλύτερες από τον Νοέμβριο. Το ενιαίο νόμισμα έχανε σημαντικό έδαφος και έναντι του γιεν, υποχωρώντας κάτω από τα 122 γιεν.