Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 09:59

Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Η συνέχεια στη χθεσινή νευρικότητα εκτιμάται ως το επικρατέστερο σενάριο για σήμερα με το ενδιαφέρον αν εστιάζεται στην απόφαση της ΕΚΤ για το ύψος των επιτοκίων στην ευρωζώνη».

Proton Bank: «Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια (στις 14:45 ώρα Ελλάδος, αναμένεται μείωση στο 2% από 2,5%). Αναμένουμε αδύναμο άνοιγμα και στην εγχώρια αγορά».

Παράγοντες της αγοράς χαρακτήρισαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/15/1616988.htm αναμενόμενη τη χθεσινή ανακοίνωση της S&P επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή «ευθύνεται» για μέρος της χθεσινής υποχώρησης και σε καμία περίπτωση για το σύνολο αυτής.

Κάποιοι εξέφρασαν και προβληματισμό σχετικά με το timing της ανακοίνωσης αυτής, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, σε καμία περίπτωση η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, συμφώνησαν όλοι, οι εξελίξεις αυτές ήρθαν στην πιο ακατάλληλη στιγμή, επιβαρύνοντας σημαντικά το ήδη εύθραυστο κλίμα και την αρνητική ψυχολογία των επενδυτών.