Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 12:36

Ευρωζώνη: Στο 1,6% ο πληθωρισμός Δεκεμβρίου

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο και πλέον ετών υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, καθώς οι τιμές ενέργειας μειώθηκαν ενώ οι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες τους. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,6% από 2,1% που ήταν το Νοέμβριο.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο και πλέον ετών υποχώρησε το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, καθώς οι τιμές ενέργειας μειώθηκαν ενώ οι καταναλωτές περιόρισαν τις δαπάνες τους.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,6% από 2,1% που ήταν το Νοέμβριο. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2006.

Τα στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερο χώρο στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για μείωση των επιτοκίων στη σημερινή συνεδρίασή της.

Καθώς η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση βυθίζει σε ύφεση την οικονομία της Ευρωζώνης, η επιβράδυνση του πληθωρισμού εκτιμάται ότι θα οδηγήσει την ΕΚΤ να μειώσει σήμερα το βασικό της επιτόκιο στο 2%.