Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 09:38

Κάτω από τα 34 δολ. η τιμή του αργού

Κάτω από τα 34 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του αργού, στον απόηχο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο φυσικό αέριο. Την ίδια στιγμή, καμία βελτίωση δεν διαφαίνεται στο «μέτωπο» της ζήτησης.

Κάτω από τα 34 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του αργού, στον απόηχο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο φυσικό αέριο.

Την ίδια στιγμή, καμία βελτίωση δεν διαφαίνεται στο «μέτωπο» της ζήτησης πετρελαίου. Οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία εντάθηκαν μετά τις τεράστιες ζημίες που προέβλεψε για το 2008 η Royal Bank of Scotland.

Το δολάριο εκτινάχθηκε σε υψηλά έξι εβδομάδων έναντι του ευρώ, μετά την ανωτέρω είδηση, καθιστώντας τα εμπορεύματα λιγότερο ελκυστικά στους επενδυτές.

Στις 8:54 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού αργού υποχωρούσε κατά 2,61 δολάρια, ή 7,1%, στα 33,90 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 44,03 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 47 σεντς ή 1%.

«Οι χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής συνεχίζουν να είναι ο μόνος παράγοντας που στηρίζει τη ζήτηση», επισημαίνει σε σημείωμά της η γαλλική τράπεζα Societe Generale.